Om

Jag funderade på om jag skulle skriva en seriös presentation, med tanke på att jag är en fruktansvärt allvarlig människa. Jag gillar inte det som inte tänkts ordentligt. Antingen gör man saker ordentligt, eller så gör man dem inte alls.

imageAv en slump blev jag civilingenjör, Teknisk Fysiker, det är roligare att tänka ut saker än att skruva ihop dem. Men det är länge sen nu. Jag hade lika gärna kunnat läsa franska, eller något annat intressant. Sen råkade jag lic:a i reglerteknik också, för de matematiska modellernas skull.

Till vardags jobbar jag med tillämpad matematik och fysik; matematiska modeller och beräkningar. Det har jag gjort rätt länge. Jag tycker det är kul.

Jag är förresten gift med Doktor T. Vi bor med mina tre rara, snart vuxna, barn, fyra undulater och väldigt många böcker.

Fritiden ägnar jag mest åt att läsa och skriva, precis som jag gjort i hela mitt liv. Fast när jag var liten ritade jag också. Nu fotograferar jag ibland, och tränar. Naturligtvis går en del fritid till hus och trädgård och familj och matlagning och städning och sån’t. Det får man raska undan snabbt. Ju äldre barnen blir, desto mer kan jag återförsjunka. De senaste åren har jag ägnat mycket fritid åt att läsa universitetskurser i idéhistoria, litteraturvetenskap, filosofi, kreativt skrivande. Vi ingenjörer har ett ansvar, nämligen. Vi kan inte begära att humanister ska läsa matematik och fysik, alltså får vi läsa humaniora. Någon måste ju göra det jobbet.

eld

Det finns inget riktigt tema i bloggen, förutom att jag har tänkt på allt. Kanske vore det enklare, att läsa, om jag höll mig till ett ämne. Något tekniskt kanske. Eller diskuterade postmodernistisk, feministisk matematik ur ett ekologiskt perspektiv. Ve och fasa. Men det går ju inte. Alltså, jag kan inte hålla mig till ett ämne, eftersom allting hör ihop. Som ett gigantiskt olinjärt, till och med diskontinuerligt ibland, reglersystem med miljoner återkopplingar och icke observerbara tillstånd. Så man behöver tänka på allt.

Det är inte säkert att jag alltid tycker exakt det jag skriver, det kan hända att det är tankar som prövas. Läs det som står mellan raderna.

mail: trilogen{at}gmail{punkt}com

Det finns för övrigt starka skäl att vara misstänksam mot människor som inte har ordentligt många böcker. Människor som inte läser. Kom ihåg det.

böcker

The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts. – Bertrand Russell.