Världen är praktisk

Med det menar jag att egentligen skulle jag vilja ägna mycket mer tid åt att fundera över viktiga funderingar, än att ägna mig åt världsliga ingenjörsfrågor som jag ägnat mig väldigt mycket åt den senaste tiden.

Vi kan se på några bilder från de viktigaste ingenjörsgärningarna. Vi ser allting i reversed engineering notation, alltså egentligen går tiden nerifrån och upp. Man kan notera att det finns både antydningar om diverse tjänsteaktiviteter, samt vila däremellan. Man kan också notera att från själva hardcore tjänsteutövandet finns naturligtvis ingen dokumentation.

Men, nu ska jag i alla fall läsa en yttepytteliten ynka liten sommarkurs, Mytologins värld, samtidigt som jag förväntar mig arbetsro efter denna explosion som varit den senaste månaden i krav på presentationer att prestera av arbete som är pågående och ännu inte riktigt fastlagt. Sådant är alltid en utmaning. Men nu blir det lugnt. Typ. Så jag har fortfarande förhoppningar om en mindre praktisk värld från hängmattan.

4 reaktion på “Världen är praktisk

 1. Berätta gärna om den intressanta sommarkursen i någon inlägg! Tänkte på den senaste serien Eric Schüldt och Per Johansson spelat in om Bibeln i serien Myter och mysterier. Vissa delar där, t ex Blodet, borde intressera i detta perspektiv. Delarna efteråt känns hittills smått flummiga så jag blev för första gången lätt besviken på ”killarna”.

  • Jag har ju svårt för Eric Schüldt …

   Vi får väl se hur den här kursen utvecklar sig, det verkar lite vacklande, men den har ju just startat, när man läst lite mer kanske det klarnar vad den egentligen ska handla om. Ikväll läser jag Bibeln, utvalda delar, retar mig på att det är ologiskt och inte hänger ihop. Först bestämmer Gud att människor ska leva 120 år (ja efter att de levt i niohundra ett tag), men likförbannat blir Noas söner vrålgamla. Bara som ett exempel. Verkar som om författarna inte synkat storyn.

   För ett par år sen lästa jag ”Trojanska kriget” som sommarkurs, det var ju en hjälp för att komma igenom Iliaden. Nu kommer lliaden tillbaka så det ska bli lite roligt med ett annat perspektiv på saken. Kanske.

   Nåja, kul med lite udda saker ibland.

   • Jo, jag har förstått att du stör dig på Schüldt… Det är allt lite skoj, ler för mig själv och kan faktiskt förstå det på sätt och vis. Han kör med teater ibland och det är inte till hans fördel precis, han är en dåligt skådespelare. Dessutom tror han ibland att åhöraren är lite dum eller saknar erfarenhet av det han framställer som så stort för honom själv. Faktiskt är en av anledningarna till att jag ändå uppskattar deras serier så mycket att det får mig själv att framstå som oerhört livserfaren och kompetent inom mystikens område och det känns bra. 😉

    Och det där med bristande logik i Bibeln, alltså, du är en för lustig person alltså… Kan du inte släppa taget någon gång, gå ut där utanför ditt normala funktionssätt och se något nytt? 😉 Du verkar låst vid logikens gud. Har du någon gång blivit riktigt omskakad och blivit tvungen att omvärdera allt?

    • Ologiskt är nog fel valt ord. ”Inkonsekvent” är nog bättre. Om man nu tänker sig berätta något blir det ganska meningslöst om det bara är ad hoc och osammanhängande. Om man säger en sak i en mening som man motsäger i nästa. Vad är meningen i det? Förutom att man konstaterar ”Jamen det där var ju osammanhängande och motsägelsefullt.” Det är ju knappast något ”nytt” och ”djupt” i det precis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *