På eget äventyr

De rara barnen åkte iväg några dagar med sin far, för att åka skidor. Och plötsligen var det bara DoktorT och jag. Det var inte igår. Som för att göra något ännu mer ovanligt åkte jag iväg på fredagens eftermiddag, mot en av de större städerna, och där gick jag på bokhandeln. Och IKEA. Nu händer det ju att jag åker ner på stan på lunchen, när jag är på jobbet, och tar en vända på biblioteket eller så. Men detta var något annat, att åka iväg sådär, helt ensam. Parkera, ta en vända på Akademibokhandeln, och några ställen till. Strosa, flanera. Inte ens Rara Dottern som sällskap på IKEA t ex. Jag vet inte när jag var på IKEA ensam senast, förutom möjligen en nödutflykt från jobbet för att köpa ljus. Sen fredag eftermiddag på IKEA, perfekt tid. Ingen stress, knappt några där. Jag fick med mig det jag skulle ha, vilket var några grejer till Lille Sons rum. Jag tänkte nämligen passa på att göra lite välbehövlig uppsnoffsning när han inte var hemma! Annars får man aldrig tillträde för att greja till det.

Så eftermiddagen idag har jag ägnat åt att skruva ihop skåp och montera rullgardin. Det blev väldigt bra.

Högen till höger är den förbeställda reahögen från Bokus, högen till vänster tillökningen från gårdagens bokhandelsbesök.

A Clockwork Orange lånade jag på biblioteket tidigare, och har kommit halvvägs i, och Avd. för grubblerier började jag läsa direkt. Men jag behöver varva med att läsa om vetenskapen under romantiken, och om distributiv rättvisa.

Vilken dag som helst ska jag ta ner adventsstjärnorna som man ser spåren av i överkant av bilden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *