Det som händer

Man kan tro att ingenting händer. Eller att det händer väldigt mycket kanske. Man kan säga både det ena och det andra, faktiskt. Men låt oss inte gå in på detaljer. Det har fallit en del snö, det är trevligt att bo i skogskanten, eftersom en del djur hälsar på. Fåglar förstås, i mängder. Och rådjur. Men också lite mer udda gäster som räv och vildsvin.

Räven hälsar på.

En av de små grisarna.

Vildsvinen var som mörka skuggor först, innan jag fick syn på dem. De var 5-6 stycken. När jag knackade på fönstret försvann de i rasande fart. Skygga.

Det är Doktor T som ordnat belysningen, strålkastare mot skogen. Det är faktiskt byggstrålkastararna vi använde när vi målade som får tjänstgöra som utebelysning nu. Djuren verkar inte bry sig om ljuset. Det fungerar nog som vägg, de ser inte huset, och inte oss i det starka lampskenet. Men vi kan betrakta dem.

De sex veckorna med målning kväll, helger, dag och natt känns avlägsna redan. I början av veckan fick vi äntligen fiber installerat. Man kan ana hur lycklig Store Son är.

Och nu stundar en liten period med avslutande uppgifter i alla kurser. Det var inte världens bästa idé att jobba heltid och plugga 150 % och måla på all fritid. Inte världens bästa idé på det sättet att det blev lite svårt att hinna med allting, rent praktiskt. Men, jag har nästan kommit ifatt. Nästa termin bör funka. I sommar ska jag inte läsa sommarkurser, påminn mig om det, jag ska bygga altan och fixa iordning trädgård. Och läsa lite annat. Det ska jag.

Det finns förresten mycket man kan säga om både #metoo och annat, men jag tror jag spar det till en annan gång. Eftersom jag egentligen håller på att skriva en hemtenta just nu. Fast jag har bakat också, ikväll, eftersom jag har fika på jobbet imorgon. Längd, och saffranskaka och småkakor. Det var lite överdrivet. Men det är roligt att baka i nytt kök.

Julfixat.

Gardinstänger och gardiner har kommit upp, och några julgrejer. Men det saknas en del än. Och trumsetet atår tillfälligt för försäljning. Jag tror granen ska få stå där sen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *