Smarta älgar

Häromdagen när vi åkte hem från jobb- och skolstaden, Lille Son övningskörde, jag har en idé om att bulk-körande är bra för att skaffa sig trafikvana, så det blir mycket vardagskörande för de rara tvillingarna. Men när vi åkte hem såg vi, vid viltstaketet vid motorvägen, tre älgar som stod och tryckte. De var på rätt sida om stängslet, så det var ingen fara för trafiken. Men jag tänkte att det var ju riktigt smarta älgar. Om de står där, i alla fall på dagen, under tider när motorvägen är mycket trafikerad, borde de kunna minska sannolikheten att drabbas av för dem oförutsedda händelser vid älgjakt. Om de står där vid stängslet och trycker borde sannolikheten att de skjuts vara mindre än om de lufsar omkring helt random i skogen. För det vore ju mycket olämpligt av jägarna att skjuta mot motorvägen och trafiken.

Smarta älgar, helt enkelt.

Fö råkade både Lille Son och Lilla Dotter  ut för vildsvin idag. När Lille Son körde fick han stanna och släppa över sådär tio stycken över vägen. När Lilla Dotter körde fick hon tvärnita för att inte köra på en. Det gick bra. Tänker att vildsvinen har en del att lära av älgarna, eller så gillar de att leva farligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *