Husvagnseran

Nu är snart husvagnseran ett minne blott. Imorgon transporteras den bort, husvagnen. I måndags rev Lille Son och Lilla Dotter och jag tältet. Sen har jag ägnat en stund varje kväll åt att plocka ur och städa. Nu är det klart. Imorgon bitti får jag riva uteomgivningen, sen hämtas den under dagen. Så märkligt det kommer att bli. Ingen husvagn på tomten. Nu måste vi bo i huset. Det är helt okej.

Jag har inte fått in några bokhyllor än. Men planerar att få in dem i helgen. Några lådor med böcker har jag i alla fall hämtat in. De som innehåller filosofi, idéhistoria, litteraturvetenskap och populärvetenskap i alla fall. Bara för att ha dem nära, och klappa lite på dem ibland. Lille Son ska skriva högskoleprovet på lördag och jobba på söndag, så honom kommer jag inte ha någon nytta av. Store Son har spenderat de senaste veckorna i gaming house i europeiskt land, och fortsätter med det en vecka till, men Lilla Dotter  ska jag nog kunna sätta klorna i för att bära några bokhyllor … i alla fall om jag utlovar vissa favörer, som att skruva upp TV:n, eller åka till IKEA och handla efter hennes lista.

Husvagn kommer jag nog aldrig att skaffa, det är för meckigt, även om det fungerat bra. Men husbil vore kanske kul att köra omkring i senare, när man inte har så mycket att tänka på längre. Kommer det tillståndet förresten att uppstå?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *