När Doktor T gör en insats

Tills huset är klart duschar vi på campingen som ligger några hundra meter bort. Igår när jag gick dit noterade jag alla spindelnät och spindlar som hänger i varje hörn och skrymsle av dusch-huset, på utsidan, lyckligtvis, inne har jag inte sett så många spindlar. I fuktigt kvällsljus ser det ut som i värsta gotiska romanen. Tror jag, Shower in the rainy night. Invasion by the Canada Geese. Det senare la jag till eftersom badviken precis vid campingen, nedanför duschhuset är invaderad av kanadagäss såhär års. Deras ljud är för all del ganska trevligt. Men de är säkert i mass-kopi med spindlarna.

I alla fall nämde jag spindlarna för Doktor T, han hade av någon anledning inte lagt märke till dem. Nu är jag inte sådär att jag skriker och drabbas av panikångest av spindlar, men det är inte heller så att jag vill frottera mig med dem i stora massor. Jag tycker helt enkelt att det är praktiskt att spindlarna är på vissa platser och jag på andra, kan man säga.

Och Doktor T är en handlingens man, särskilt om något har med kemiska medel att göra. Och det har spindlar. När han kom från duschen igårkväll meddelade han glatt att han sanerat runt dusch-huset på campingen, spindelsanerat. Han hade skött det eftersatta spindelsaneringsuppdraget åt campingpersonalen. Det var ju snällt.

När det kyper enstaka spindlar på våra nymålade väggar i huset, däremot, tar Doktor T fram kameran och makro-fotar djuret och påpekar glatt att det bevisar att färgen inte är giftig, och att huset är sunt; Doktor T och  Mr Shock.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *