Äldre man-kortet

Doktor T har kommit på ett nytt sätt att manipulera omvärlden, t ex mig.  Han har kommit på att han kan använda sig av Äldre Man-kortet. Äldre-Man-kortet verkar kunna användas i alla lägen. Det kan t ex användas för att motivera långa pauser i hushållsarbete, eftersom det kan vara fysiskt jobbigt ibland. Det kan användas för att ta annars omotiverade tupplurar. Eller för att katten behöver extra pyssel. Ja, faktiskt kan det användas till allt möjligt som en Äldre Man inte har lust att göra. Eller som anledning till att extra åtgärder, eller hänsyn, av något slag krävs. För Äldre Män är det helt legitimt att inte krypa runt golvet och torka golvlister t ex, eftersom knäna är lite bräckliga. Så vem måste göra det då? Det är lite upprörande, faktiskt. Men, inget ont som inte har något gott med sig. Man kan alltid påminna en Äldre Man om hans bräcklighet, erbjuda sig att ta hand om svåra och tunga saker och sån’t. Om han inte orkar. Det finns nämligen ingenting som gör Äldre Män yngre, som att förmodas vara just Äldre. När andra förmodar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *