Vi inreder arbetsrum

Som ingenjör är man van att hantera bekymmer som uppkommer under projekt. Man vet inte allt från början. Om man visste allt från början behövde man inte ingenjörer för att lösa problemet. Ingenjörer är till för att lösa okända hinder som kan uppkomma på vägen. Det är deras paradgren. Det är alltså väldigt praktiskt att ha en ingenjör till hands, fast man kanske inte tror det, i alla lägen. Ingenjörer löser nämligen dessutom ofta problem utan att de märks. Alltså det märks inte att det var ett problem, eftersom ingenjören redan löst frågan.

I vår familj har vi minst två ingenjörer. Det är jag, som har papper på saken, och sen är det Doktor T som på vissa sätt är mer ingenjörsk än jag, fast han egentligen är kemist. Jag är teoretiskt lagd, och han är praktiskt lagd. Det är väldigt behändigt. Om barnen kan vi inget veta, men jag anar ett antal ingenjörsembryon där.

Vid flytt är det t ex praktiskt med ingenjörer. Särskilt vid flytt när man inte vet var man ska bo. Som för oss. Eftersom det är två månader kvar tills vårt hus blir färdigt. Men vårt hyreskontrakt går ut på måndag. Ett problem som måste lösas. Det löstes medelst den teoretiska ingenjörens, det är jag, principiella vision ”Man skulle kunna hyra en husvagn”, min mammas praktiska ingripande ”Jag vet någon som kanske kunde hyra ut en”, min lillebrors (han är faktiskt också ingenjör) praktiska hjälp med körning och uppställning. Och Doktor T som kan ta vid en del av de praktiska frågorna. Fast det var faktiskt jag som tog spettet och grävde upp och grävde om en sten som låg tokigt idag.

I vilket fall som helst är resultatet att vi, Doktor T och jag, har för avsikt att bo i husvagn i två månader. Doktor T har aldrig sovit i husvagn, men det har jag. Hela min uppväxt är full av husvagn. Till och med på vintern, när vi åkte skidor. Jag vet precis hur man grejar för att livet ska fungera i en husvagn med begränsade utrymmen. Det ska nog gå bra.

Det kommer bli väldigt lyxigt, eftersom det bara är Doktor T och jag. De rara barnen har som sagt bosatt sig hos sin far under denna period.

Men tänk om vi tycker husvagnsliv är livet, och bestämmer oss för att det är så vi vill bo?

Det här är förtältet. Det blir arbetsrum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *