Doktor T städar

Under tiden jag väntar på vad våra odugliga politiker hittar på idag, om de har för avsikt att ta sitt ansvar och visa någon verklig vilja till bättring, fortsätter flytt och städning. De rara tonåringarna har under visst muttrande förflyttat sin bas till fadern. Inte av någon ovilja mot honom, utan mer av allmän tröghet att överhuvudtaget behöva befatta sig med sådana världsligheter. När de inte kommer på eget initiativ. Nåja. Doktor T och jag stretar på, rum för rum. Just nu ser det nog en aning kaosartat ut med kartonger och möbler huller om buller. Och damm. Dammet tänkte vi inte flytta med oss. Men det enda rum som inte är helt urplockat nu är köket. Skafferiet tog jag igår, packade ner det som inte ska användas i Rara Dotterns byrå. Det retar mig annars att tomma utrymmen står och tar plats. Den lilla behändiga förmågan, att tätpacka, chockade Doktor T svårt vid flytten förra sommaren, när garage och förråd liksom vecklade ut sig sex gånger sin volym, enligt Doktor Ts uppfattning. I år har han vant sig och tycker vi kan använda oss av den.

Men Doktor T  har börjat städningen. Han börjar naturligtvis på platser där man måste använda mesta möjliga kemikaliska finurlighet, dvs badrummen. Det tycker jag är bra. Doktor T är dessutom en ovanlig man, det är inte en könsstereotyp, det är min blygsamma erfarenhet. När han städar blir det nämligen bra, det fuskas inte, slarvas inte, jag behöver inte göra om det. Det tycker jag är väldigt skönt. Jag sa det till Doktor T, för att visa uppskattning. Men han blev bara misstänksam. Han tror att jag officiellt accepterar hans städning, men går i smyg och torkar efter. Och samtidigt säger att jag inte gör det. För att skapa en win-win-situation; han blir glad och städar mer, och jag behöver i alla fall inte städa lika mycket som om jag städade själv. Doktor T tror alltid att jag har en dold agenda. Jag tror att han gillar att tänka att jag har en dold agenda, så jag låter honom tro det.

Egentligen skulle jag ha en bild här, men jag har inte lyckats ta någon estetisk bild av en dammtuss än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *