Nytt boende

Nu är det semester. Eller semester och semester, det beror naturligtvis på hur man definierar semester. Jag menar, jag hade ju en semestervecka för några veckor sen, på solsemester med mina rara barn. Men semester-semester, den där ledigheten när man liksom sätter punkt för årets arbete, har uppehåll och liksom börjar om nytt och fräscht igen ”i höst”. Den semestern. Den börjar nu. Den blir bara två veckor, den blev förkrymt av arbete. Och också av att det är bättre att spara semesterdagar just i år. Och förresten fortsätter arbetet efter semestern, det blir inte så fräscht. Så jag tänker alltså semestra fruktansvärt effektivt. Jag har redan börjat, jag gick upp klockan åtta imorse för att ägna ett par timmar åt studier. Bästa tiden på dagen om man frågar mig. Doktor T är alltid mycket hänsynsfull och sover så länge som möjligt så att jag ska få egentid på morgonen. Han är hänsynsfull på kvällen också, förresten, och går och lägger sig före mig så jag får egentid då också. Barnen är också hänsynsfulla, de sover i alla fall till elva. Jag tror kanske inte det är helt medvetet, men det är konsekvenserna som räknas. Särskilt på morgonen är jag konsekventialist.

Ja, sen tror jag att jag skjutsade omkring barn hit och dit, och jag packade en massa kartonger igen. En liten stund solade jag på studsmattan, medan jag läste.

Men sen, sen började vi lyfta in bokhyllor i andra containern. Och se så fint det blev när bakre väggen blev täckt. Jag kände en nästan obetvinglig lust att fylla containern med bokhyllor längs väggarna. Sätta in ett skrivbord och ha en madrass att rulla ut. Sen kunde jag bo där. Jag, mina böcker och mitt skrivbord. Och någonstans att sova. Vad mer kan en människa egentligen begära?

2 reaktion på “Nytt boende

  1. Du kan ju inreda ditt eget tiny container house i anslutning till ert nya hem! På nätet finns otaliga idéer om än jag tror det räcker med dina egna.

    Det där med sömnen lät intressant. Antingen sover du ohyggligt lite eller så är Doktor T en riktig sjusovare. Om man bara räknar på totalt två timmars egen tid morgon och kväll så blir det många timmar mer sömn för honom på bara en månad. Men det kanske är metoden för att bli doktor. Bästa kreativiteten kanske försiggår i drömmarnas värld. 😉

    • Det är nog jag som får ta på mig ”onormaliteten” i sov-sammanhang, jag sover nog ganska lite, 5-6 timmar på vardagar och kanske 7-8 timmar en av helgdagarna. Någon gång ibland kan jag sova 9 timmar, men det är ohyggligt sällsynt. Eventuellt tror jag inte Doktor T sover alla dessa timmar, jag tror han mörkar med egentid i ensamhet ibland ;-).

      När det gäller containerbiblioteket tror jag att jag löst frågan utan container också, men … det såg så mysigt ut att stänga in sig helt med ett litet bibliotek …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *