Läsdagar

Vi åkte till Gotland några dagar. Jag packade i vanlig ordning en liten väska med böcker. Naturligtvis kommer jag inte hinna läsa allt, men det är roligt att ha att välja på om jag skulle vilja ströbläddra och tänka på något. Det jag ska läsa är några avsnitt av Heliga Birgittas Uppenbarelser, och fortsätta med vetenskapsteorin. Men det kanhända jag vill läsa lite mer, jag är särskilt sugen på Voltaires Traktat om toleransen.

Nu kommer det mest bli frågan om att slappa, läsa, promenera och fota under några dagar. Det är ganska skönt.

Det är väldigt tyst här, det tycker jag är bra. Och väldigt tomt.

Allting gick bra tills vi skulle elda. Det såg inte ut som om några fåglar byggt bo i skorstenen, men när röken vällde in i stugan i stället för att ta vägen genom skorstenen insåg vi att de nog smugit ner pinnar i skorstenen i alla fall. Imorgon får vi åtgärda saken. Imorgon får vi åka runt och orientera oss om vad som hänt sen i november.

Sa jag att jag ska läsa?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *