När jag klarat av det jag tänkt klara av

Idag skulle jag klara av saker och ting. Analysera en av Karin Boyes dikter från psykoanalytiskt perspektiv. Hur bra kan man gissa att jag är på det? Förmodligen kan man gissa sig till att det inte ligger för mig alls. Det är därför jag går den här kursen, eftersom det inte ligger för mig alls, på naturligt vis. Det är inte det att jag är ointresserad, för om jag vore det skulle jag inte gå kursen. Tvärtom är jag mycket intresserad av det som ligger långt ifrån det som normalt är jag. Så jag har läst. Och läst. Och tänkt. Och tyckt, och läst lite till. Och sen föll det på plats och då skrev jag det.

Sen tänkte jag ta hand om tvättstugan. Det blir väldigt mycket tvätt av fem personer. Att stoppa in i tvättmaskinen är inget att oja sig över. Men sen ska man ta hand om den rena tvätten, sortera upp den och leverera ut till de rätta skåpen. Det finns oftast rena kläder till alla. I tvättstugan. Den där processen att vika ihop och leverara ut i huset fungerar inte vidare bra. Undrar om man kan anlita en konsult att titta på den? Eller ännu hellre ordna upp tvätten.

Idag kom Lille Son och sa att det behövde dammsugas. Och då talade jag om för honom var dammsugaren just då hamnat. Men han menade inte att han skulle dammsuga. Han hade bara noterat att det var dammtussar i trappen och lite smuligt på golvet i köket. Han tyckte det var bäst att tala om det för mig, eftersom jag uppenbarligen inte märkt det. Till slut såg jag det också, och då tyckte jag det var bäst att dammsuga, så det gjorde jag. I mitt arbetsrum också. Och där hade konstiga saker hänt, det var jättemycket damm på golvet. Hur kan det bli damm av bara böcker? En gåta.

Dessutom planterade jag vårblommor, solade med katten och tog ner julbelysningen, den känns som den spelat ut sin roll för den här gången.

Kanske hinner jag läsa om hypoteser och hypotesprövning innan jag somnar. Jag känner att jag har tänkt lite för lite. Jag har bara tänkt på psykoanalys, och så jobbade jag visst en halvtimme också. Producerade en slide till en powerpointpresentation. Det var den 46:e sliden i den presentationen. Inte illa.

På det stora hela en bra dag.

2 reaktion på “När jag klarat av det jag tänkt klara av

  1. 🙂
    Jag har just tvättat storbyken och vikt, manglat och haft mig. Tycker det är så kul! Tänkt massor av gånger att jag borde starta tvättfirma eller åta mig hela husets tvätt (40 lägenheter) mot betalning. Finns det något mer rogivande? Det är den perfekta sysslan där man kan grubbla på allt möjligt medan man får fin och fräsch tvätt efteråt. Att ordna i garderob, skåp och lådor är ett nöje. Till och med tvättmedelslådan är fint sorterad. Älskar städning och ordning & reda!

    • Det är ju skönt att ha det ordnat, men det är inte njutbart att göra … Det låter som du har en yrkeskarriär framför dig, tycker jag!

      Jag förstår iofs den rogivande tanken, men problemet är ofta att när tvätthögen behöver åtgärdas inte alltid sammanfaller med när det är lämpligt med rogivande tvättpyssel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *