Tidig kväll

Ibland lär man sig saker helt ofrivilligt. Eller ganska ofta förresten. Med husbygge hade jag tänkt mig som så att man ritar och planerar och grejar och donar. Och sen lämnar man över det till någon som sköter själva iscensättningen. Och sen flyttar man in. Naturligtvis visste jag att det är en utopisk tanke. Så funkar ingenting. Saker och ting måste bestämmas längs vägen. Det är som på jobbet, man börjar med något och beroende på utfallet av det första steget tar man nästa steg.

Husbygge alltså. På tisdag kommer grävmaskinen är det tänkt. Det vet vi väl inte förrän den står där. Men så är planen. Och innan dess ska många saker fixas. Många saker som jag inte visste om. Fast jag läst på mycket. Det känns som man lär sig saker som man aldrig känt en dragning till att kunna. Men så kan man inte säga, egentligen. Man vet aldrig vad man kan komma att behöva, och eftersom allting sitter ihop i ett gigantiskt system, så kommer en parameter som ändrar sig, typ att man lär sig något, att påverka hela systemet, dvs mig. Alltså ska man vara glad för allting som man lär sig. Även om det handlar om sådant som att lusläsa ritningar som egentligen är way too praktiskt för min stackars teoretiska hjärna.

Men idag har jag lärt mig så mycket, utöver nya insikter på jobbet, så trots att det faktiskt är ungefär 2-3 timmar kvar av min normala kväll, börjar jag fastna i klickloopen. Inget vettigt blir gjort, och då blir jag så uttråkad så jag vet inte var jag ska ta vägen. Alltså är det bäst att gå och sova. Eller gå och lägga mig att läsa.

En sak jag inte förstår, är varför jag inte kan sätta mig framför TV:n och glo som alla andra människor här på jorden. Man behöver faktiskt inte göra något hela tiden. Men jag måste, annars dör jag av tristess. Tyvärr. Jag längtar redan till imorgonbitti, när piggheten slår kullerbyttor av entusiasm. Måndagens tråkdag är glömd. I alla fall tills vidare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *