Dagen till ära

Då är frågan hur detta hanteras på bästa sätt, detta med internationella kvinnodagen.

Jag tycker ju om att göra. Fast vänta, jag tycker om att tänka också. Jag tycker inte så mycket om att prata. Det beror på att prata går långsamt och det är slöseri med tid. Det går fortare att tänka, läsa och skriva. Nu ska vi ser hur internationella kvinnodagen hittills spenderats, kan det möjligen vara på ett sätt som kan tilltala vilken människa som helst? Alltså jag menar, sådant som vem som helst kan tänka sig att det skulle funka?

På jobbet har jag förstås räknat och skrivit. Granskat grejer, och tänkt. Det verkar vara aktiviteter som kan passa alla. Eller som inte passar någon särskild.

Sen har jag sett över mina aktiedepåer, sålt lite och köpt lite annat. Det verkar också vara en aktivitet som kan passa alla, eller inte någon särskild.

Jag har läst ritningar och granskat fönsterbeställning till huset, upprättat excelblad för det och kommunicerat med byggaren. Det verkar också vara sådant som vem som helst, eller ingen särskild kan göra.

Lagat middag har jag gjort. Könsneutral aktivitet. Kollat över odlingarna tillsammans med Lille Son.

Dagen är inte slut än, jag ska åka till återbruket, och jag ska handla lite mjölk till morgondagen. Sen ska jag sätta mig och göra en del ekonomiska beräkningar. Och börja delta i kursens retorikövning.

Om någon undrar varför inte Doktor T förekommer i den här bloggposten, och gör sin del av hushållsarbetet, så beror det på att han är bortrest några dagar.

Jag har ju min egna privata mission att genom exempel illustrera för mina rara barn att Kvinnor kan allt … från yrke till att handla mjölk. Meningen är att de helt enkelt ska förutsätta sådant. Och att de ska bli förvånade på ett jämlikt sätt inför människor som inte kan hantera vardag. Ojdå, nu fick visst de Vardagsmiserabla sig en släng av sleven. Det beror på att jag tycker vardagskompetens är viktigt, och jag kom att tänka på dejter som varit vardagsinkompetenta. Vardagsinkompetenta män borde levereras med varningstext. Men det är en helt annan historia. Och nu spårade inlägget ur, så nu avslutas det. Här. Hm, förresten, när jag tänker mer på saken, verkar det ju ojämlikt att kvinnor ska vara vardagskompetenta och män inte … åh andra sidan vill ingen ha vardgsinkompetens. På några generationer utrotar vi den genen. Sådärja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *