Spontanitet

Igår var vi lite wild and crazy, Doktor T och jag. Vi åkte till Stockholm och gick på Antikvariska bokmässan på Konstakademien. Det var roligt. Av outgrundlig anledning köpte jag inte en enda bok, jag stod och tummade på ett ex av Sigmund Freuds Vitsar, men skärpte till mig.

Det fanns förstås många ohyggligt gamla böcker av speciella upplagor och utgåvor, original hit och original dit. Blandat med vilka böcker som helst, som någon lämnat till antikvariat. Jag är inte samlare. Än. Jag är inte ute efter att hitta en speciell utgåva av något. När jag köper böcker på antikvariat är det antingen för att jag råkar hitta något kul, eller för att det är en utgången bok som jag letar efter. Kursböcker hittas ofta på antikvariat.net t ex.

Nu hittade jag för all del några kul böcker, en om ångmaskinen till exempel. En liten avhandling om kvinnan och mannen, minns inte titeln riktigt, särskilt om hygienen. Små skrifter om kolhantering och allehanda obskyra områden. Tänk vad många ord människor skrivit, om allt möjligt.

Tyvärr var jag för uppslukad av böckerna, jag tog inte en enda bild.

På vägen hem körde vi förbi det skräckinjagande Mall of Scandinavia, jag hade nämligen under dagen fått i uppdrag av Lille Son att införskaffa en miniräknare. Ett fruktansvärt ställe, Mallen. Jag har inte varit där förut. Jag tänker inte åka dit igen om jag inte måste. Men det är onekligen praktiskt när flera saker behöver klaras av samtidigt. Jag tror vi kunnat hitta allt där. Jag köpte Thérèse Raquin på bokrean. Den ska jag läsa nu.

Ja, annars skrev jag klart hemuppgiften till litteraturkursen, det var slutuppgiften för första delkursen. Och så glömde jag att blogga.

4 reaktion på “Spontanitet

 1. Ja, Mall of Scandinavia är ett rysligt ställe. Varit där en gång. Vid en informationsdisk klagade jag på bristen av överblick och hur överväldigad man blir som ny besökare och meddelade att jag aldrig mer skulle besöka stället igen. Kvinnan såg förvånad ut. Till och med IKEA framstår som mysigt i jämförelse.

  • Hahaha, ja någon myskänsla var ju svårt att få. Tänk julhandel på det där stället, jag får andnöd bara jag tänker på det. Men, jag såg att det fanns en app man kan ladda ner, så man får väl öva hemma på överblicken ;-). Om man till äventyrs skulle behöva dit igen. Det låg rätt bra till för biltransport, vilket i alla fall inte är en nackdel.

   • App, app, det går inte. Har ingen sådan telefon. Det verkar dock krävas för att kunna göra det mesta folk tar för givet nuförtiden. 🙁 Vill fortsätta använda min ypperliga Nokia C2.

    Bra för biltransport? Har ej körkort heller. Hmm, man börjar framstå som något udda.

    • De är inte så tokiga, de där smartfånarna. Det finns en del användbarheter, har man upptäckt! Nu kanske en Mall of Scandinavia-app inte är bland dem som skulle få tillträde till min telefon precis. Jag vill ha ett överskådligt antal appar. Få och väl utvalda, och använda. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *