En obra dag

Måndagar brukar inte vara särskilt dåliga dagar. Tvärtom, det brukar vara kul att sätta igång veckan igen. Särskilt om man har roliga saker att se fram emot, speciellt roliga problem att lösa, eller något annat intressant och stimulerande som ska hända.

Men idag var det ingen särskilt rolig dag. Inga stora dåliga händelser, men flera små trista. Ackumulerad förtret. Det är faktiskt inte roligt alls. Undrar hur det kan vara så, drar man till sig motgångar, eller upplever man bara integralen extra mycket när dagen börjar bli dålig?

Eller är det den första motgången som är viktig? Eller spelar det ingen roll att det ackumuleras motgångar om dagen till exempel börjar med en medgång? Hur stor måste medgången vara för att den ska tåla ackumulering av motgångar?

Det finns ett par små trix för att öka motgångstoleransen, det vet jag. Det viktigaste trixet är sömn. Om man är pigg är motgångstoleransen större. Det är kanske samma motgång, men den känns inte lite motgångig om man är pigg jämfört med om man är trött. Eller på allmänt dåligt humör.

Det kan vara en förklaring, eftersom jag sov lite lite natten till måndagen. Eftersom jag lämnade in min inlämningsuppgift sju minuter och femtiotre sekunder före midnatt. Och efter det belönade jag mig med att titta på ett avsnitt av Star Trek tillsammans med Store Son. Och sen gick jag upp klockan sex i morse. En positiv sak var att det faktiskt var nästan lite ljust då. Väldigt trevligt. En negativ sak var att jag kanske hade sovit max fem timmar då. Och när man sovit fem timmar har inte motgångslagret blivit tillräckligt tjockt. Även om man tror det.

Ja, det verkar vara en rimlig förklaring till dagens motgångstoleransdipp. Men, det förklarar inte på något sätt varför det bildades ett motgångskluster just runt mig idag. En hypotes kring det får jag fundera lite mer över. Jag hoppas morgondagen erbjuder en något större tolerans. Eller om man inte kan hoppas på medgång, så i alla fall lite mindre motgång. Kanske.

2 reaktion på “En obra dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *