Mansplanering

När Doktor T inte är på tjänsteresa, jobbar han hemifrån, han har kontoret hemma. Sådana dagar har han förstås vissa vanor, som vilken människa som helst, som tar kaffepaus eller går på lunch eller så. Men Doktor T har en speciell vana, han tar en liten sovstund mitt på dagen. Det är kanske många, som har möjlighet, som har den har vanan, vad vet jag. Men jag tycker själv att det är en konstig vana, eller ovana. Sova mitt på dagen? Har man inte gått upp en gång, liksom, på morgonen? När man har gått upp har man väl ingen lust att gå och lägga sig igen? Jag som har fullt sjå med att få mig i säng alls, fast jag är trött, eftersom jag inte vill missa vakentid. Men sådana bekymmer lider inte Doktor T av. Faktum är att han till och med har en förmåga att kunna sova-när-som-helst.

Jag funderar alltså på att införa ett litet excelblad för att hålla koll på Doktor Ts sovande. Man skulle kunna rita några grafer och följa upp i tiden hur sovtrenden ser ut och så. Då kunde man kanske också göra prediktioner och liksom planera och styra upp sovandet. Det kanske skulle vara mer effektivt om man liksom satte det i system mer planerat?

Om alla kvinnor sen gjorde sådan uppföljning och mansplanering kanske vi skulle se oanade mönster och se bästa aktivitetsperioder och så’nt. Tänk i förlängningen hur man kunde styra om saker som middagsplanering och veckohandling, tvätt och städning för att liksom passa in i den. Så skulle alla vi utanför hemmet hårt arbetande kvinnor inte behöva komma hem till ett hus där dammsugaren står mitt på golvet i vardagsrummet för att mannen var tvungen att ta sin ännu oplanerade sovpaus.

Se möjligheterna!

Ja, egentligen var det bara fantasin som skenade iväg för mig igår när jag kom hem från jobbet, och Doktor T stod och lagade mat och meddelade att han inte sovit under dagen. Egentligen har jag ingen lust att planera upp Doktor T, han får planera upp sin sovtid själv, i alla fall så länge han inte tänker planera upp min lästid.

2 reaktion på “Mansplanering

  1. Doktor T låter som en ytterst sympatisk person. Tänker på Bamses sköldpaddsvän Skalman. 🙂 Låter så typiskt kvinnotänk det där med att försöka styra upp sin man. Men du menade ju inte allvar med det, i praktiken alltså. Du hittade bara ytterligare sak i tillvaron att göra en uträkning på för att kanske lösa ett problem…?!

    • Doktor T är mycket sympatisk 🙂 .

      Nej, jag menar inte allvar med att styra upp honom. Utöver det principiella skälet att jag inte tycker man ska lägga sig i så mycket vad andra gör, om det inte påverkar mig negativt förstås, så är jag för lat för att styra upp någon annan än mig själv. Jag styr inte ens upp mina rara barn, utöver minimala riktningsförslag som behövs ibland eftersom deras erfarenhet är mer begränsad än min livsvisdom 😉 . Sen tänker jag att om jag försöker styra upp Doktor T, kanske han får för sig att han ska styra upp mig. Och ve och fasa, så kan vi absolut inte ha det!

      Men det är klart det är roligt att tänka på saker som man kan räkna på … små system man kan göra för att göra tillvaron flawless, och så. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *