Fragment

Började dagen med att läsa texter av Descartes, Spinoza och Leibniz. Lite roligt att läsa hur de ordnar upp världen med substanser, och var själen, eller medvetandet får plats, på olika sätt. För att inte tala om hur de ska lyckas organisera in Gud. Är det verkligen någon som tror på en Gud nuförtiden? Jo, jag vet att det finns, men hur kan det finnas det? Verkar det ens rimligt? Enligt det jag sett, och inte sett, av världen, verkar det helt osannolikt, helt orimligt, att det skulle finnas någon allsmäktig makt som liksom har någon form av kontakt med människor. Och framförallt behöver tillbes. Att människor behöver någon form av andligt stöd verkar uppenbart, en nackdel med människans flexibilitet och förmåga att anpassa sig till förändring är ett slags rotlöshet. Att kunna anpassa sig till vad-som-helst. Men strunt i Gud. Jag ser inget som tyder på en sådan existens alls.

Sen var det förstås dags att låta tvättmaskinen gå. Doktor T  for iväg på tjänsteresa, och jag fick lov att rodda allting själv. Väldigt betungande. Eller inte. De rara barnen och jag softade hela dagen, sen åt vi middag och gick på bio. I alla fall de rara sönerna och jag, Dr Strange. Underhållande. Och där noterade man att meningen med livet är döden. Utöver alla intressanta animeringar och spegeldimensioner, multiversum och upphävande av naturens lagar. I Nepal. Nåja, underhållande. Fantasier av det slaget ska inte underskattas.

Grannarna har börjat sätta upp ljusslingor för advents-och jultider. Vår gata börjar se ut som något hämtat från Ett päron till farsa firar jul. Skrämmande. Vi måste förstås åstadkomma någon ljusslinga, eller två. Det tar vi i veckan. Men jag tänker mig inte laserprojektioner på fasaden. En holografisk ren kanske?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *