Semester

Semester. Skönt. Nu får jag äntligen lugn och ro att skriva klart de där rapporterna som hänger efter mig.

Inte på semestertid förstås, men jag har för avsikt att några timmar då och då avbryta semestrandet för jobb. Inte för att jag är extremt lojal, men för att det faktiskt är helt nödvändigt att göra färdigt några saker. Nej, världen går inte under om jag inte gör det klart, men den kan bli krångligare. Inte globalt, men lokalt.

Det värsta som finns, på jobbet, är att göra tidsuppskattningar. I alla fall på jobb som inte liknar något som gjorts tidigare. Sådana gör jag ganska ofta. Tidsuppskattning är en plåga. Ibland när man börjar gräva i saker och ting är de mycket mer komplicerade än man trott. Fast man vet av erfarenhet att det nästan alltid är så av någon anledning. Den fysikaliska verkligheten saknar nästan alltid snygga analytiska lösningar. Ibland saknas helt lösningar, då får man hitta på något annat. Se saken från ett annat håll. Det kan vara ganska utmanande, ganska svårt till och med. Men om det vore lätt vore det inte intressant, eller roligt. Då skulle jag leta efter något annat att göra.

Och flytten rycker närmare. Jag planerar packningen. Eller det gör jag inte alls förresten, jag bekymrar mig bara för hur jag ska packa böckerna på ett praktiskt sätt.

Men jag tänker ägna mig åt semester på semestern också. Som foto och läsning, och annat.

Tags:

Leave a Reply