Resebiblioteket

Det är viktigt för barnen att få egentid hemma nu när de börjar bli stora, och snart är på väg in i vuxenlivet.

Och som de lyhörda och inkännande vuxna vi är, tar vi vårt ansvar. Vi har alltså tagit en veckas semester. Och åkt till Gotland. Till de rara barnen har vi fyllt kylskåp, skafferi och frys hemma. Och satt deras fader i beredskap. Alla är nöjda och glada. Man ska inte underskatta behovet av egentid hos människor. Att man vill ha egentid betyder inte att man avskyr samvaron med andra, det betyder bara att man vill ha … egentid. Så är det för tonåringar också.

Jag har fyllt en resväska med böcker. Mitt resebibliotek. Veckan kommer främst att innehålla läsning, foto och eldande. Ankomst efter vintervilan innebär alltid att vissa saker behöver ordnas upp, som möjligheten att elda. Lyckligtvis är Doktor T och jag ett bra team när det gäller problemlösning av olika art, så det ordnar sig alltid.

IMG_0775

Resebiblioteket. Det är främst kurslitteratur, men jag har också för avsikt att läsa Ebba Witt-Brattströms Århundradets kärlekskrig och Olle Häggströms Here be dragons. Olika. Mycket spännande.

Här är vi. In the middle of nowhere. Helt underbart.

IMG_0776

Eld är viktigt. Men för att elda behöver man befria sig från försök till fågelbon. Det tog ett tag. Men det gick bra. Doktor T är minst lika händig som jag. Eller kanske händigare. Det är väldigt praktiskt.

IMG_0779

IMG_0782

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *