Alla kvinnor borde ha en Doktor T

Det här med relationer är en knivig fråga. Man kan ha jättekul tillsammans när man träffas ibland under ideala förhållanden, pigga, utvilade och fokuserade. Att ha roligt tillsammans är ett nödvändigt men inte alls ett tillräckligt kriterium för en fungerande vardag, ett fungerande liv. Det krävs mycket mer för vardag. Helg och ledighet är enkla saker, men vardagen är det som skiljer agnarna från vetet. Och livet består av väldigt mycket vardag.

Därför behöver alla kvinnor ha en Doktor T.

En Doktor T klarar nämligen vardag och fest lika galant. Han vet precis lika väl som du vad som behöver göras i hemmet. Han ser när något behöver lagas, han ser när snö behöver skottas, han städar på eget initiativ, han klarar till och med av badrummet, han ser när saker behöver handlas, han har praktiska idéer kring logistik och vad som behöver inköpas respektive avyttras. Till den milda grad att det kanhända man får ett litet lager av diskmedel, eftersom både Doktor T och du själv sett att det behövdes handlas, utan att konferera i saken. Men det gör ju inget, eftersom just diskmedel är en hållbar vara och det bara innebär att man kan stryka det från handlingslistan ett år framåt.

Doktor T matchar dessutom ditt behov av intellektuell stimulans. Kanhända han inte är lika intresserad av t ex matematik eller fysik som du, men han intresserar sig för frågan och kan alltid komma med intressanta synpunkter. Doktor T förfaller inte åt ohälsosam fanatism i allehanda moderna frågor, som klimatet, sport eller mindfulness.

Med Doktor T  i huset finns det omedelbar förståelse för att till och med en kvinna kan bli ohyggligt intresserad av och insnöad på vissa områden under vissa perioder. Så Doktor T ser det som ett hedersuppdrag att få vardagen att fungera även under sådana villkor. Han lagar mat, tvättar fönster och handlar vin. Självklart kan jag ordna allt jag behöver på egen hand, jag är inte direkt handlingsförlamad ens när det gäller att köpa ny bil till mig själv. Men man ska inte underskatta njutningen i att dela livet med en jämlike. Doktor Ts frieri måste dessutom betraktas som det mest romantiska ever: ”Jag skulle inte ha något emot att vara gift med dig.” Visst dör man litegrann?

Alla kvinnor behöver en Doktor T. Fast min är upptagen, förstås.

4 reaktion på “Alla kvinnor borde ha en Doktor T

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *