Bida tiden

Så vad bjuder dagen idag?

En helg utan inlämningsuppgifter, förutom novellen som ska lämnas in på måndag. Jag har en skiss, jag har en idé som jag utvecklade lite i dag, i tanken. Men den kommer nog trilla ut, jag är inte så bekymrad. De andra kurserna är läsning, det är bara att läsa. Det är fantastiskt roligt att läsa. Det här året kommer det att bli 82.5 hp, om inget extraordinärt inträffar som gör att jag inte kan fullfölja uppgifterna som är kvar förstås. Nästa år tänker jag av vissa tvingande skäl ta det lite långsammare, kanske håller jag mig till 60 hp.

Lite konstigt kan jag tycka att det är att det går att läsa mer än motsvarande heltidsstudier när man heltidsjobbar. Hur är det egentligen med studietakten? Det tänker jag å ena sidan, å andra sidan tycker jag att tid behövs, kalendertid, eftersom att även om man hinner läsa, behöver man tid att tänka och fundera och assimilera också. Och det är en bakgrundsprocess som man inte kan skynda på. Och man, eller jag, vill läsa andra saker som jag kommer på när jag läser det jag förväntas läsa. Jag kommer på saker jag vill kolla upp, läsa vidare om, undersöka mer. Det tar lite tid.

På fredag är sista dagen för att välja kurser till hösten. Jag vill läsa filosofi och litteraturvetenskap, sen får det vara nog med litteraturvetenskapen. Om jag läser det nästa år kommer det vara 75 hp, det kan räcka. Resten ska nog vara filosofi och lite idéhistoria. Är min nuvarande tanke. Mål, tja, inte vet jag, jag vill lära mig allt … jag får väl beta av examina på vägen.

Vi tar några vårbilder från dagen, Doktor T och jag gjorde en lite utflykt till Ängsö.

Nästa vecka blir det annat att tänka på.

angso_160409_1 angso_160409_2 angso_160409_3 angso_160409_5 angso_160409_6

P1150568

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *