Att göra rätt

Rara Dottern och jag avslutade vår spa-vistelse idag vid lunchtid. Då hade vi hunnit med 1000 meter simning till, varma bad och relax. Ett par dagar till och vi hade varit havsvågszombies. Färden hem gick utan GPS-missöden. Trots att jag är en modern människa, tycker jag, har jag extremt mycket lättare att memorera en karta att följa, än att lita på en GPS, ”fortsätt in på Södra Länken” sa den, och det var fyrtioelva tunnlar att välja på och ingen hade en skylt ”Södra Länken”. Bara en så’n sak. Men det är klart vi lyckades komma rätt till slut. Ändå.

En annan modern sak man kan fundera på är själva den tillrättalagda grejen att åka på spa.  Det är skönt att slappa och bada och äta god mat och vara nästan tyst. Men är det också en del av tidens symbolhandlingar, att åka på spa? Del av att göra det rätta? Som att man ska åka på skidsemester och sommarsemester, och helst några weekendresor då och då, och grilla och träna lagom mycket, och naturligtvis göra diverse godhetshandlingar. Sörja lämpliga artisters frånfälle, och förfasa sig över samma sak som andra.

Något svar lär jag aldrig få, alla system är starkt återkopplade. Kommer jag att tänka, som Ivar Iljitj, när jag dör, att spa-vistelsen var rätt eller fel?

Naturligtvis har jag ingen aning. Och tänk om det inte ens är en viktig fråga att tänka på ..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *