Vardagspaus

20160407_204211När Rara Dottern fyllde sexton för ett tag sen, gav jag henne en spa-vistelse i födelsedagspresent. Ett dygn på Yasuragi. Det dygnet är nu. Jag hade tänkt ta med fem böcker att läsa, vad kan passa bättre på ett så’nt här ställe? Men mot detta inlades protester.

Dagen har därför ägnats åt gym (innan vi åkte), sushi, massage, 1000 m simning, varma bad, teppanyaki-middag, mera varma bad.

20160407_194011Och relax, liggandes i gungande stol (med alltför högljudd havsvågmusik). Där läste jag i alla fall Leo Tolstojs Ivan Iljitjs död. Intressant. Han gör allt ”rätt”, tror han. Men sen när han ska dö, inser han att det nog inte var så. Förmodligen ingen konstig tanke. Fast är det inte konstigt hur aktuella vissa saker alltid är? Hur kan det komma sig, att människor följer i samma spår hela tiden?  Gör samma saker i alla tider. Det måste ha betydelse.

Tags: , ,

Leave a Reply