Problemlösning

Oj, nu kör det ihop sig! Dikter som ska skrivas, inläsning av Schopenhauer, Nietzsche och Kirkegaard. Werther ska läsas ut, Drottningens Juvelsmycke ska läsas, liksom några noveller, Kappan, Sandmannen och Huset Uschers Fall.  Jag fick lov att göra ett lässchema, för att hålla reda på det där. Och så ska jag fundera på vad jag ska skriva nästa PM i idéhistoria om. Sen tror jag att jag har ett jobb att sköta också. Det är himla intressanta grejer att fundera på där. Men, nu är det vår och det blir ljust och då blir allt lätt. För det mesta i alla fall.

Två dikter har jag skrivit klart idag. Jag tror jag ska mecka ihop en till. Det har inte alls gått till som jag hade tänkt. Typiskt. Det som i själva verket hände, var att jag tänkte på något. Och så satte jag igång en rim-storm. Det blev den första dikten. För den andra tänkte jag ”jobbet”, och så tänkte jag ”Feynmans algoritm”, och sen trillade den ut. Det är rätt irriterande att det inte fungerade som jag tänkte. Det här är Feynmans algoritm, det är faktiskt en bra problemlösningsalgoritm. Det är precis så det går till:

Write down the problem
Think real hard
Write down the solution

Vad skulle man annars göra, egentligen? Det är kanske samma sak med dikterna, skriv, tänk, skriv. Nu ska jag väl hitta på en tredje dikt, jag börjar väl skriva något bara. Ett ord kanske? Earth Hour?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *