Hela dagen har jag väntat

Väntat på tillfället att slå mig ner och läsa.

Det är inga inlämningsuppgifter den här helgen, ja, förutom de där dikterna då, men de trillar nog ut när som helst. När jag bestämmer mig för det.

Nej, idag hade jag tänkt fortsätta med Romantiken. Werther. Men, dagen har gått med andra, oplanerade, aktiviteter. Och annat att tänka på. Igår läste jag lite om Schopenhauer, om intellektet och att han ansåg att bara män kunde vara genier. Nu var väl han, som alla andra, färgade av sin tid, men det upprör mig att de som tänkte så mycket, filosofer, ändå inte kunde tänka särskilt långt. Det är lika upprörande som att när man ser Science Fiction ibland, förvånas över att allt är så … futuristiskt, förutom könsrollerna förstås. Nu brukar det ju påstås (jag orkar inte leta referens) att män är överrepresenterade i båda ändar av IQ-skalan. De mest intelligenta och de mest stupida är män. Min egen gissning är att det kommer att jämna ut sig om några år, när all bias är borta.

Sen påmindes jag av Earth Hour-manifestationen idag. Men jag har aldrig deltagit i symbolhandlingen. Självklart tycker jag att energieffektivisering är bra. Men inför masspsykos och symbolhandlingar känner jag oöverstiglig motvilja. Jag ägnade faktiskt lite tid åt att fundera över varför. Utan att komma fram till något. Jag avhåller mig alltid från demonstrationer, jag skriver aldrig under upprop oavsett vad det gäller, jag delar inte behjärtansvärda inlägg på facebook. Det är något med masshandlingar som inte är bra. Antagligen att det är just masshandlingar. Att följa den stora massan. Myset i massan.

Någon dag ska jag analysera den frågan närmare, nu nöjer jag mig att vänta på Morden i Midsomer. Med tända ljus. Också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *