Tidsoptimering med tur

Morgonen är tidsoptimerad. Naturligtvis.

Alarmet skriker, eller det piper, halv sju. Jag går upp direkt 999 morgnar av 1000. Den tusende kanske jag drar mig två minuter. In i duschen, sätter på kaffe och sen sitter jag och läser så länge jag bara kan. Väcker barn (och agerar snooze). Äter frukost. Och läser mer. Ibland behövs någon tilläggsaktivitet, som att plocka ur och i diskmaskinen. Och lite annat. Så var det i morse. Jag beräknade fem minuter extra för det. Men då var olyckan framme, jag råkade slå sönder ett glas. Det splittrades i väldigt många bitar. En del var väldigt små. Så istället för att hantera diskmaskinen sanerade jag golvet, sopade, dammsög, våttorkade. Det var väl inte fel i sig, det är också en syssla som ska göras. Men den var inte planerad för morgonen. Faktum är att den inte riktigt är, ska vi säga schemalagd än, för veckan, den finns ännu så länge bara som idé, som vision, som utopi.

Kontentan av alltihopa blev i alla fall att diskmaskinen blev aldrig ur- och iplockad. Dagens tighta marginaler gick åt skogen direkt. Hela dagen har jag försökt tänka ut hur inhämtningen ska gå till. Ta tid från läsning? Otänkbart! Det måste bli något förenklad matlagning istället.

Men undrens tid är här. När jag kom hem från jobbet var diskbänken ren och diskmaskinen kurrade hemtrevligt. Jag berömde dottern, som var enda tänkbara kandidat. Trodde jag. Men det visade sig att Doktor T kommit hem oväntat tidigt från tjänsteresan. Stackars honom att komma hem till den kökskatastrofen. Det är inte uppbyggeligt för humöret en fredag.

Å andra sidan blev jag väldigt glad, det kompenserar. Happy wife, happy life, som jag har hört sägas.

Tags: ,

Leave a Reply