Mailens förmåga att skapa ångest

Antag du får ett mail, på jobbet, en sen fredag eftermiddag. Du ser det eftersom du slentrianmässigt loggar in på fredag kväll. Mailet har en bilaga. Med största sannolikhet är det någon som vill dig något, vill ha något av dig. Du behöver antagligen göra en ansträngning. Det är fredagkväll, du har faktiskt helg, det är helt i sin ordning att skjuta upp läsandet till måndag morgon. Men antag att du har fullt upp på måndagen, du måste fokusera, ”orkar” inte byta fokus till det mailet eftersom det blir mödosamt både med det och det andra du håller på med, så du skjuter upp läsandet av det där mailet så långt du anständigtvis kan. Till tisdag förmiddag. Och när du inte kan skjuta upp det mer, läser du det.

Och då visar det sig bara vara ett tack för den information och de kommentarer du givit tidigare. Bilagan är det färdiga dokumentet.

Och där har du gått och haft lite småångest i bakhuvudet i flera dagar. I onödan. Du hade kunnat vara nöjd fredag eftermiddag och hela helgen. Och sluppit skjuta upp det en hel arbetsdag, med medföljande dåligt samvete.

Det är så irriterande.

Tags: ,

8 Responses to “Mailens förmåga att skapa ångest”

 1. trollet skriver:

  Ha ha, så tokigt det kan bli ?

 2. Cecilia Degerman skriver:

  Gissa om jag känner igen det där!
  Det kan resultera i olästa mejl, sms eller samtal jag inte tar.
  Bara för att kosta en massa energi fram tills jag öppnar eller ringer tillbaka bara för att inse att det inte på något vis handlade om att någon ville ha en prestation från mig.
  Jag lovar mig gång på gång att inte lämna saker olästa/obesvarade, men än så länge lever jag inte upp till det.
  Energislöseri på onödig nivå. 🙂

  • Camilla skriver:

   Precis, och det blir dessutom jobbigare ju längre man väntar … jag försöker vara lite ”robotaktig” och ta tag i saker direkt, men det lyckas inte alltid … 🙂

 3. Per-Anders skriver:

  Jag brukar skjuta upp att läsa vissa mail – utan att få ångest.

 4. hondjuret skriver:

  Haha. Varför göra idag, det man kan göra imorgon? 😉
  Men kanske blir lite lättare nästa gång… Och man vet ju faktiskt aldrig. Det Kunde ha varit värre 😉

Leave a Reply