Hallucinationer

Helg. Hur roligt, spännande, intressant och stimulerande jobbet än är, är det skönt med helg. Oceaner av tid, tänker jag. Fast jag egentligen vet att det inte stämmer.

På fredag kväll däckar man ganska tidigt, vilket får till följd att man vaknar ganska tidigt lördag morgon. Men det gör inget, eftersom det är så skönt att komma upp och ha många timmar på förmiddagen utan förpliktelser. Det börjar så bra, resten av familjen sover, man tänder ljus, dricker kaffe, sitter och läser.

Sen vaknar dottern. Då visar det sig att hon gjort viss planering. Man är inbokad på olika saker. Man är till exempel inbokad på träning, det är ok, man behöver träna. Sen är man inbokad på shopping av något nödvändigt slag som man inte kände till. Och så ska man visst baka, för imorgon kommer släkten på kalas, som man hade glömt bort.

Och sen vaknar sonen. Och han ska vara pepparkaka i luciatåget på måndag. Men eftersom han är femton trodde man att han hade planerat allt. Men det hade han inte, eftersom han tänkt att han skulle måla sig till pepparkaka. Och han trodde modern momentant skulle trolla fram pepparkaksfärg. Vilket inte låg i moderns planer för helgen. Så en stor del av dagarna går åt till att fundera över bästa sättet att måla en nästan två meter lång femtonåring pepparkaksbrun.

Lyckligtvis ägnar sig den andre sonen bara åt sitt datorspelande, och klagar mest på att både nudlar och pizza är slut. Det kan jag ta, det är enkelt. Han får äta något annat.

Och sen får man besök och drabbas av sockerchock eftersom man inte är van att pressa i sig så mycket sött på kort tid. Och sen är man jättetrött. Och man har bara läst inledningen av Spinozas Etiken, som man hade tänkt frossa i. Och inte hinner man läsa mer, eftersom det var en liten jobbdetalj som behövde göras också.

Jag hallucinerar fortfarande om den där Helgen. Nästa kanske?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *