Den undanskuffade mannen

Imorse när jag tog min högt värderade dusch, spåret går från sängen till duschen direkt när larmet larmar, tänkte jag på en intressant fråga.

Det var nämligen så att häromdagen, på ICA Maxi, var jag lite wild and crazy och köpte en duschcreme jag aldrig köpt förut. Och den testade jag i morse. Och då tänkte jag att det var ju lustigt att den doftade så manligt. Jag tog den ju inte från manshörnan, utan från de vanliga oändliga raderna av läckert färgade tjockflytande vätskor. Och de doftar det mesta mellan hav och söta blomster, vanligen, men inte så mycket … sandelträ, antar jag det mest är i mansdofter. Och ceder kanske. Men det gjorde denna. Inte för att det spelar någon roll, whatever funkar för mig. 

Men, det slog mig att default-hygienprodukterna är för kvinnor. Och så finns det en särskild manshörna, med mansdofter. Hygienavdelningen på ICA är i alla fall inte patriarkal. Tänkte jag. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *