Strövtåg på internet, 3 maj

Jag minns inte var jag hittade länken, men diskussionen om huruvida matematik existerar oberoende av oss är ju kul, http://ed.ted.com/lessons/is-math-discovered-or-invented-jeff-dekofsky. Nu var det inte mycket till diskussion får jag säga, faktiskt ingen alls, däremot en tjusigt animerad formulering av frågan.

Men borde inte Store Son, med tanke på de diskussioner vi har ibland, fundera på att läsa Statsvetenskap, vad tusan nu det egentligen är?

Och på twitter läste jag att ESBWRen licensierats, ganska intressant.

Tips om en ny bok att lägga till den digra läslistan av real-life-litteratur, Einstein’s Dice and Scrödinger’s Cat, måste ha!

Något måste ha fått mig att googla om typ Quantum Gravity. Och det ledde vidare till Renormalization.

Sen kom jag att tänka på att jag skulle kolla om något intressant fanns att läsa i dagens media, någon aktuell opinion kanske, om sjukfrånvaro.

Hoppade vidare, till att läsa en liten sammanfattning av Filosofisk Tidsskrifts aktuella nummer, som jag väntar på. 

Och där råkade jag klicka på en länk till en mailkonversation mellan Sam Harris och Noam Chomsky, och eftersom jag inte har full koll på dessa herrars göranden och låtanden, läste jag lite mer, om den vänsteranarkistiske godhetspiraten, som jag i alla fall uppfattat hur hans anhängare ser honom, Chomsky. Ok, det var ju från ett läger med agenda det också, men goda vänsterpirater ger jag inte mycket för, av naturliga skäl.

Men jag kollade upp han, Sam Harris lite till, och jag vet inte riktigt. Men Michael Moynihan, tycks ju vara den som avslöjade Jonah Lehrer. En orientering kring de röda khmerena kunde också vara lämpligt, låt vara en förenklad (förmodar jag) SO-beskrivning för grundskolan.

Utöver det, ytterligare en måste-läsa-bok, Birth of a Theorem, av den franske matematikern Cedric Villani, som jag egentligen vet mycket lite om.

Och slutligen lite mörk materia i DN.

Leave a Reply