Let’s Dance med bönder

Rara Dottern och jag spenderade hela förra lördagen på stadens akutmottagning. En frusen banan som skulle skäras upp till konstfärdig frukost trilskade och orsakade slintande kniv, och därmed blod som sprutade (i princip) och slokande fingertopp. Efter sju timmar, av vilka i alla fall 6,3333 spenderades i väntrum, var toppen tryggt förankrad på plats igen med fem stygn.

Det var inte särskilt fullt på akuten, kanske 6-8 personer i väntrummet, varav halva styrkan skadad, ungefär. Väntrummet hade en påslagen TV. Från ett lojt morgonprogram bröt plötsligt helvetet ut. Let’s Dance. Folket bänkade sig. Jag hade sett alldeles för många statusuppdateringar på facebook kvällen innan som meddelade den gamle skidlegenden Stenmark som vinnare. Därför inställde sig ett antal frågor. Den första; man får förmoda att alla kände till utgången, så varför skulle vi titta då? Den frågan kan givetvis besvaras med Men jag vill se hur de dansar. Fair enough, vi tar den andra frågan; Varför vill du se några halvtaskiga dansare dansa?

Jag menar, musiken är förfärlig, det skräller och dånar, blixthuvudvärken kommer som ett mail i inboxen. Stenmark ser urfånig och lidande ut, fast tapper. Hela han liksom utstrålar Har man tagit fan i båten får man ro honom i hamn. En eloge för det sinnet, för all del. Sen dansar de, om och om igen. Det tar aldrig slut. Det finns ingen fjärrkontroll till TV:n. Förresten sitter hela väntrummet som trollbundna. Jag läser om mörk materia, batteriet i min telefon håller på ta slut. Jag går ut i korridoren och läser alla anslag. Plågan fortsätter. Något i mitt inre vrider sig i plågor. Jag vet inte vad. Jag förstår inte. Folk älskar ju detta. Varför gör de det? Varför känner jag mig så plågad? 

Nu har jag tänkt i en vecka. Jag har försökt lista ut varför Let’s Dance finns. Det måste vara ett behov som uppfylls, ett begär som mättas. Nej, jag säger inte att det inte får finnas. TV-programmet alltså. Jag måste konstatera att det bara kan finnas två orsaker, antingen finns en hemlighet fördold för mig. Eller så kollar folk för att det finns.

Efter Let’s Dance startade Bonde söker fru. Samma försök till resonemang en gång till.

Inga svar. Jag förstår inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *