Fördel Tant

En fördel med att öka på sin aktningsvärda ålder, det som oundvikligen sker varje år, är att man blir avtrubbad i fråga om känsla för pinsamheter.

Möjligen kan man diskutera i vilket perspektiv det är en fördel. Tonårsdottern skulle förmodligen beskriva det som en nackdel. Men hon kommer att ändra sig.

Jag tycker till exempel inte det är pinsamt alls att kliva in bland gymmets Arnar och fråga om en uppställning är ledig, eller snart ledig. Jag tycker inte heller det är ett dugg pinsamt att träna på tekniker med, relativt, låga vikter. Vem ska ha åsikter om en dam i min ålder, liksom? Ingen alls, förmodligen. Jag tror faktiskt att jag i stort sett är osynlig på gymmet.

Mycket praktiskt. Eftersom det innebär att jag kan träna på det jag vill utan att bry mig om hur det ser ut runtomkring mig. Egentligen tror jag att detta inte bara gäller damer som jag, utan de allra flesta. Jag lägger bara märke till folk om de är i vägen. Dvs använder den uppställning som jag har i sinnet att använda. Det brukar dock lösas, ity de flesta blir klara relativt snabbt. Utom idag. Hur kan man träna marklyft i en timme? Jag bara frågar. Nej, jag dundrar.