Doktor T’s uppfinning

Det är ju jag som är ingenjören här i huset. Egentligen.  Doktor T är forskaren. Men nu har det fallit sig så att jag är en teoretiskt lagd ingenjör, och Doktor T är en praktiskt lagd forskare.

Gasen till vår myggdödare tog slut. Goda råd var dyra. Doktor T har funderat och påbörjat prototyper i frågan. Borrat hål i gamla gasbehållare, försökt hitta ventiler. Jag, som ingenjör, har hållit mig i bakgrunden. Men ikväll blev frågan akut. Mygg-gasen var slut!

Doktor T letade ventil. Jag tänkte nagellack. Lyckligtvis har vi en UV-lampa för gellack, som genom Doktor T’s rara dotters försorg kommit till oss. Så med en slaktad tändare, gel- nagellack samt UV-lampan, skapades en myggdödar-refill.

20140605_214141

Sommaren är räddad!

 

 

En reaktion på “Doktor T’s uppfinning

  1. Förklaring: Det är en originalpatron till vänster och den modifierade refill-patronen till höger. De är tillverkade i polyeten, vilket är en plast som stöter bort nästan alla sorters lim, inklusive cyanoakrylat och tvåkomponents-araldit. Enda lösningen för att foga något mot polyeten brukar vara friktionskopplingar eller svetsning, dvs smältning av plasten. UV-härdande gel-lack visade sig dock ha perfekta egenskaper för att fästa på den annars omöjliga polyeten-plasten!

Kommentarer inaktiverade.