Kulturtantswannabe

Jag har tänkt mig en framtida fritidskarriär som kulturtant. Jag har faktiskt tänkt på det ett tag, i flera år faktiskt, då och då. Men idag blev jag påmind igen, när Siv skrev om Kulturtantskollo, vem blir inte sugen då??

Faktiskt övar vi lite då och då, Doktor T och jag. Vi går på gallerier och konstutställningar och trevliga handelsträdgårdar. Och Doktor T är faktiskt en exemplarisk kulturman. Han bär både böcker och örter när jag handlar på kulturställen. Och fikar snällt. Idag var vi vid Saltå Kvarn och köpte mjöl. Ganska kulturtantigt om man frågar mig. Doktor T bar alla tjugo kilo mjöl till bilen.

Jag inser dock att jag fallerar på ett område. Skönlitteratur. Jag är dålig på det. Mycket dålig. Jag har inte läst en skönlitterär bok sen Kunzelmann & Kunzelmann. Det var flera år sen. Men den var himla bra. Det brukar mer bli böcker av mer populärvetenskaplig natur, eller fack-litteratur.

Undrar om man kan bli Kulturfacktant istället?