Rengöringskemikalier

Den dåliga nyheten, sa Doktor T när han kom tillbaka från duschen på vandrarhemmet, är att vårt schampo inte är schampo, utan diskmedel.

Den goda nyheten är att det var jag som provade det först.

Att det kunde bli så beror på att något medel, tydligen Yes då, förflyttats till en praktisk reseförpackning, inför någon utflykt. Jag borde iofs ha blivit misstänksam när jag såg den illgröna färgen i flaskan som Doktor T visade mig, med extraspecialtrekking-schampo, som lösning på problemet att jag själv glömt att packa ner nämnda praktiska produkt.

Vandrarhemmet är trevligt, men som alla andra liknande inrättningar, hysteriskt rädda om sitt vatten. I duschen liksom droppar och smeker det som borde vara en duschstråle, bort tvålen från huden. Jag var nästan glad åt att inte behöva tvätta håret imorse.

Men nu har jag köpt riktigt schampo, så imorgon kommer jag ha rent hår, om jag lyckas skölja ur det i alla fall.

alestenar2

Comments are closed.