Resultatet

Nu var det i tjänsten som den korta resan till USA företogs, men vi pratar inte jobb här. Så jag berättar bara om resultatet från den fritida delen. Ibland har man ett par timmars fritid även på tjänsteresor (ja, man är ju faktiskt borta dygnet runt), även om det oftast är mycket mindre fritid än vad många tycks tro.

Planen för den fritida delen var nagellack. Ity det är en enorm prisskillnad att köpa nagellack och tillhörande prylar i Sverige, jämfört med att köpa dem i USA. Vilket gör medvetna ingenjörer upprörda. Varför ska jag köpa OPI här, när jag kan köpa det för en tredjedel av priset där? När jag nu ändå tycks åka dit ibland.

Lite orolig var jag för att packa ner så stor mängd brandfarligt gods i resväskan, sådant kan tänkas bli jobbigt (alltså att det kunde bli dyrt i tid och pengar, menar jag). Men resultatet kan sammanfattas såhär:

1. Man kan transportera väldigt många nagellack utan att det anses stötande i flygets transportsystem. Tillräckligt många.
2. Trots att säkerhetskontrollpersonalen på O’Hare excellerade i nitisism, missade de att några nagellack transporterades i datorväskan icke inpackade i baggie. Och inte uppvisade för dem.
3. Äkta män lider inte bara av sympati-graviditeter (går upp i vikt i samma takt som sin gravida hustru), de lider också av sympati-jet-lag. När den jetlaggade hustrun, dvs jag, sov en timme efter hemkomst, sov Doktor T sympatiskt och empatiskt han också.

nagellack_USA

Tags: ,

Comments are closed.