Note to self: Kom ihåg att människor vill älta

Jag glömde bort det. Igen.

Ibland hamnar man i situationer, där man lyssnar på olika människor som tycker olika saker. Och så börjar de försöka övertyga varandra om att deras åsikt är en sanning. En generell sanning. T ex att ventilationen fungerar perfekt, för det känner jag. Och någon annan säger nej, ventilationen fungerar inte för jag känner att …. Och så är åsikts-ping-pongen i full gång. Nähä, joho, nähä … Och diverse fler åsikter i sammanhanget dyker upp, och sen fler johonähä. Och så tar vi det från början.

Och jag blir alldeles utmattad. Eftersom jag självklart inser på stört att det där med åsikterna i frågan inte kommer att leda någonstans alls. Åsikter är varken statistik eller bevis eller kriterium. Eller nå’t. De är åsikter.

Och eftersom jag ser det där, tänker jag att jag ju kan bidra med en lösning, som att vi bestämmer vilka kriterier som ska gälla, och sen undersöker vi om de är uppfyllda, eller hur de kan uppfyllas! Lysande, eller hur?

Förutom den lilla detaljen att åsiktsmaskinerna stirrar på mig med mord i blicken. De ville ju inte alls lösa problemet. De ville älta sina åsikter. Bara. Vädra dem. Ta luftrummet i anspråk.

Herregud, om man löser problemet finns ju inget att prata om!

Tänk att jag alltid glömmer det. Men så är jag ju en socialt inkompetent ingenjör också.

2 reaktion på “Note to self: Kom ihåg att människor vill älta

Kommentarer inaktiverade.