Vi löser problem med jämställdheten

Jag sitter i min favvofåtölj, lyssnar på Vasaloppsljuden och njuter av en kaffe. Solen skiner. På TV flåsas och svettas det i Vasaloppsspåret. Jag värmer ugnen och skall strax sätta in det nattjästa brödet.

Då fångas jag av en rubrik som handlar om löneskillnader, att det känns som 1800-tal att kvinnor tjänar mindre. Senare ändras rubriken till det mer klatschiga Branschen är full av män i toppluva.

Det är alltså kvinnor i reklambranschen som klagar över att de inte har samma löner som männen. Att branschen består av fåniga män (toppluva på jobbet är fånigt) och att de fåniga männen dominerar.

Jag har lite svårt att känna sympati för människor som tycker de tjänar för lite, eller på annat sätt inte uppmärksammas tillräckligt för att de manipulerar och prackar på andra människor saker som de egentligen inte behöver. Även om det råkar vara eftersatta kvinnor.

För vad säger de egentligen?

Vi kvinnor är lika duktiga som männen i toppluva på att luras, vi ska ha lika mycket betalt.

Det är klart jag inte tycker männen i toppluva förtjänar mer. Faktum är att jag inte tycker de förtjänar något alls.

Faktum är att jag vet hur vi gör för att lösa detta jämställdhetsproblem. Vi lägger ner hela branschen! Då blir det jämställt.

Dessutom slipper vi reklam och manipulationer. Unga människor slipper vända ut och in på sig själva för att passa in i en bild som en toppluveman fantiserat och photoshoppat ihop. För att inte tala om besparingen av glaciärerna.

Win-win.