Ingenjörsapoteket. Eller förrådet av piller i datorväskan.

Jag behövde ett piller. Jag hade suttit för länge, för tokigt, för orörligt. Så att det började göra ont i ett ben. Typ där vid korsryggen och ner i benet. Förmodligen en klassisk fokuserad-ingenjör-åkomma. Jag behövde Ipren eller nå’t åt det hållet. För att behålla koncentrationen. Det är otroligt irriterande när man blir avbruten av något. Som ont i ett ben. Först reste jag mig och gick och tog kaffe. Det är också ganska bra. Men som sagt, någon modern liten medicin skulle nog vara pricken över i, så jag undersökte mitt lilla apotek, förrådet i datorväskan.

Men den innehöll bara spillrorna av en fullständig ingenjörsuppsättning:

medicin

Åksjukepiller (för turbulenta flygresor) och novalucol (allroundingenjörstablett). Och en okänd tablett! Jag hade ingen aning om vad det var. Men med tanke på att mitt intag av tabletter begränsar sig till ovanstående omtalade, samt receptfria värktabletter av typen Alvedon, Ipren och Aspirin vid behov, var fyndet av den omärkta lilla tabletten märklig. Jag åt en hästkurspenicillin för några månader sen, men det var tabletter av gargantuanska mått.

Nej pillret var okänt. Med tanke på mitt snäva tablettbruk, borde det inte vara någon farlig tablett. Men jag lät den vara. Jag led mig stoiskt genom resten av dagen, och uträttade i vanlig ordning storverk. I princip. Skulle ha gjort i alla fall om jag hade blivit klar med det lilla fiffiga scriptet som skulle sätta upp alla mina beräkningsfall i ett svep.

När jag kom hem diskuterade jag frågan, om tabletten, med Doktor T. Han visade mig en tablettidentifieringsfunktion, så förtjusande praktiskt! Tyvärr kunde den inte identifiera min anonyma tablett. Doktor T drog slutsatsen att det var en minttablett. Godis! Kunde jag aldrig tro. Jag satte i mig tabletten. Det var inte mint. Jag blev lite bedövad i munnen när jag tuggade den. Men jag lever idag i alla fall, inga skador vad jag kan märka. Jag har inte ont någonstans. Tabletten o-fungerade i alla fall inte.

Men nästa gång Doktor T tror att något är en minttablett får han äta den själv.

Comments are closed.