Lösningen på alla problem

Användarvänlighet är ett elände.

När något är enkelt att använda, är det lika enkelt att använda det rätt som att använda det fel. Om något är snabbt att använda är det inte säkert att alla tidskonstanter som behöver klinga av verkligen hinner göra det.

Det är buslätt att registera ett konto på facebook, det är buslätt att registera en blogg och sätta igång att skriva. Man behöver inte kunna någonting alls om programmering eller hur data skickas hit och dit. Inte ett dugg. Vaddå, nätet, det finns ju bara, som sol och luft.

Tidigare, för en del år sen, innan det fanns en massa praktiskt verktyg, möjligen Netscape Composer som ställde till HTML-koden något alldeles ohyggligt, var det lite ansträngande att göra något på nätet. Framförallt tog det tid. Tid och envishet. Svårigheter är bra, de fungerar som tidskonstanter. De gör att man behöver tänka igenom det man avser att göra både en och två gånger. Det är väldigt praktiskt. Både när det gäller att tänka ut tekniska lösningar på olika problem, och när det gäller vad man säger till andra människor.

Jag föreslår alltså ett nyskapande här. Nyskapande av tekniska svårigheter på nätet.