När världsbanken räknar på klimatet

Det har förstås inte gått att undvika nyheter om världsbankens temperaturprediktioner. Fyra grader. Katastrof.

Jag funderade lite på det. För det första undrade jag förstås vilka intressen världsbanken kan tänkas ha i att lägga sig i en sådan fråga som klimatet? Den frågan har jag inte riktigt löst än.

För det andra tänkte jag lite på det där med modeller, den stora frågan. Och det slog mig … undrar om de tagit fel modell, och klämt in siffror i sin modell för räntebanor? Jag menar, 4 % ränta någon gång låter väl rimligt?

Jag tror helt enkelt att Världsbanken börjar känna sig lite förbisedda, och så vill de vara med i en populär fråga, och modell-som-modell tänker det (som många andra), och vips så har de gjort en kul temperaturprediktion.

När jag har tid, ska jag undersöka saken mer ordentligt.