Prioriterade nyheter

Jag lessnade snabbt på månadens blogg-tema. Tyvärr. Idag hade jag lust att skriva en blogg, men jag hade inte lust att hitta en rubrik att fabulera om, utan jag hade lust att skriva något annat. Det är som att inspirationen består av minst två delar. En del som har lust att skriva – generellt. Och en del som har lust att skriva – specifikt. Ibland sammanfaller de inte, och då får man leta efter den inspiration som behövs. Idag återfanns inspirationen på SvD:s förstasida ca kvart över tio ikväll, förevigad i denna skärmdump:

blodvarde.jpg

Vems blodvärde är det som är intressant? Vems blodvärde? Såpass intressant att det är en viktig, akut nyhet på Svenska Dagbladet? En sportdåres, givetvis. Jag har inget emot sport. Att utöva själv. Men det är fruktansvärt ointressant att läsa om. Och någons blodvärde, Norgrens i det här fallet, är ännu mindre intressant. Tycker någon, ens Norgren själv, att detta blodvärde är en nationell angelägenhet?

Uppenbarligen. Själv tycker jag detta är mer intressant, fångat med kameran idag:

ankarlift.jpg

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 reaktion på “Prioriterade nyheter

 1. Nuru Thebe
  Första gången Westin säger emot. I min familj (skiddårar med världsmästare i släkten) var Britta Norgrens blodvärd främsta samtalsämne vid middagsbordet.

  Gåtans lösning: Människan kan finna intresse i det mesta. Jag och min fru identifierar oss med Brittas blodkroppar. Vi åker med i hennes vener i ett innefrån perspektiv.
  I vart fall betydligt bättre än att spraya tunnelbanevagnar.

  Den stora frågan: Kan en svensk kvinna dopa sig. Inte en skidåkare. Det är ju nästan värre än om dom lägger ned SAAB. (min älsklingsbil.) Den står ute på gården och har sorg! Biopower med turbo och allt.

  🙂

 2. Ojoj, jag förstår att det därmed måste ha varit en traumatisk dag i den Westinska familjen! Både blodkroppar och SAAB på samma dag! Jag hoppas det blivit mer ordning på Brittas blodkroppar, för SAAB verkar ha det körigt. Min SAAB kommer snart att gå samma väg som det saabska företaget faktiskt … och otrogen som jag är kan jag tänka mig andra bilar utan sorg eller tillbakablickar 😉 .

  Nej, såklart inte en svensk kvinna kan dopa sig, det vore ju så ohyggligt dumt, det vet varenda vettig människa. Så, nu behöver ni inte oroa er mer 😀

Kommentarer inaktiverade.