Ikväll avgörs stora bloggpriset

Först ut i månadens tema, sno rubrik och fabulera, är mycket passande Ikväll avgörs stora bloggpriset.

Ikväll har alltså avgjorts vilka bloggare som är de bästa, de viktigaste, de som utför en gärning utöver det vanliga, de som tar spott och spe men oförtrutet bloggar vidare om vad-de-nu-skriver. De som förändrar villkoren för journalistiken, förvrider människors tankar och därmed faktiskt ändrar världsordningen. De vi alla kan se upp till och ha som mål, nej vision, nej utopi, att vara lika, eller kanske olika. De har fått pris ikväll.

Festiviteterna utspelas på Nalen.
Guldet skimrande i salen.
Men där är ingen galen.

Som Odellskan, ve och fasa.
Vars demoner rasa’.
Hon torkar nog med trasa.

Sina nya fina färger
emedan hon besvärjer.

Dem som inget fattar
att alla är vi blattar.

Vi bor i Rosengård
där realityn är hård
Kanske någon kräver vård,

I Nyamkos fina värld?
Och KD tycker härd
numera är guld värd.

För att få bloggpriset gick man (lite odefinierat vilka ”man” är, men vi får tänka oss en grå bloggmaffia på något sätt) tillväga på det sättet, att man skrev alla bloggar man kunde komma på, på rosa lappar. Dessa rosa lappar lades i en stor hatt. Så drog man några namn. Dessa placerades sedan i kategorier som passade till innehållet. Det blev sju kategorier. Av detta kan man sluta sig till att upplösningen i bloggosfären är sju. Det heliga talet sju. 7. Sju är ett blått tal, liksom månaden januari, emedan måndagen är grön (info för oss synestetiker). Om man drar 9 från 2, som är de enda nollskilda siffrorna i årtalet 2009, får man sju. QED.

Dessa rosa lappar gjorde man en omröstning om, folket skulle rösta. Det har jag gjort, varje dag, när jag kommit ihåg. Tänk om man fick göra det i riksdagsvalet också. Det vore himla bra, eftersom man kan tycka lite olika lite olika dagar, och lite olika i olika frågor. Då vore det bra om man fick vikta sin röst litegrann och slapp lägga alla ägg i en korg. För om sanningen ska fram, finns det faktiskt ingen som matchar mig till hundra procent. Det skulle vara Blogge Bloggelito-partiet i såfall, han den gamle riddaren som gräver ner sig i sina käpphästar, men han vill väl, den rackartussen. Tror jag.

Men han vann ju inte den politiska kategorin. Vilket jag nu ska förklara. Det var nämligen såhär, att förutom att folket skulle säga sitt, hade man ett slags Vi i Femman, nämligen Vi i Bloggo, för kandidaterna under eftermiddagen idag. Det har talats mycket tyst om det. Men jag har wallraffat, så jag vet. Där hade man några olika moment, bl a

 1. bullbakning medans man bloggar,
 2. packa barnens ryggsäckar medans man bloggar
 3. titta på American Chopper medans man bloggar
 4. tänka ut ett blogginlägg medans man tränar

och den sista utslagsgivande tävlingen

 1. pricka in namnen på kända opinionsbildare från bilder.

Och det var där Blogge föll, på mållinjen, han kände nämligen inte igen ärkefeministen Tiina Rosenberg på bild. Han trodde det var en asiatisk babe på 19 vårar. Men bilden var från en maskerad, och Tiina hade spenderat en förmiddag hos sminkösen. Så tokigt kan det gå.

Men nu är alla glada och skrattar och sjunger och dansar. Och festen kommer att pågå till småtimmarna, och vem vet vilka nya konstellationer vi kommer att få se i bloggosfären i fortsättningen! Spännande!

Eller ligger det något i det Ola Larsmo skriver på DN-debatt idag om de kulturnominerade: ”Det som till sist kommer att synas och höras är naturligtvis det som inte finns någon annanstans – men jag har svårt att hitta en sådan röst bland de nominerade.”  Är de ”bästa” bloggarna de som är mest lika traditionell media? Ja, jag vet inte. Ibland, ibland inte?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 Responses to “Ikväll avgörs stora bloggpriset”

 1. Höhö, nu var du allt kreativ!

 2. […] skriver en invecklad text som kräver ett antal genomläsningar – ett exempel på hur bred bloggosfären faktiskt är. (1 […]

 3. thebe skriver:

  Ju större distans, desto större friheter! 😀

 4. thebe skriver:

  Versen är skriven på så kallad slumpmeter. Det är inte en så vanligt förekommande versform.

  Om finessen med att skriva invecklat är att det blir som inherent censur i texten då! 😀