Den goda husmodern

Den goda husmodern vet vad som ska göras när det är 15 grader kallt ute. Förutom att tvinga på de griniga barnen extra tröja och sockor när de ska ut och leka, vet hon att passa på att frosta av frysen. Det är nämligen mycket smidigare att bara packa ner maten – varför är frysen alltid full när den inte behöver vara det, och o-full när man vill leka vad har du i din frys? (aka nu har vi slarvat med veckohandlingen igen) – i papperspåsar och ställa ut på altanen till nöje för grannens katt, än att först frysa in kylklampar, låna ihop tio kylboxar och sen packa ner all mat i dem och ställa ut i 30 graders gassande sol. Inte ens katten får kul då. Och maten är i alla fall halvtinad när man stoppar tillbaka den i frysen, vilket gör att man kommer att slänga hälften. Återfrusen glass är inte gott.

Islagren i frysen blev till sådär fyra-fem liter vatten (vilket är utmärkt som vatten till ångstrykjärnet, kalkar inte igen det, om man nu vill fullfölja husmorsidén ännu lite mer), och betänk bara den energin som åtgår för att hålla den vattenmängden fryst! Man skulle faktiskt kunna räkna på det. Men det tänker jag inte göra, utan överlåta som en trevlig liten midnattsuppgift till dig, kära läsare, jag vill inte förneka någon nöjet att inse vad det gör för elräkningen att frosta av frysen!

Frosta av frysen ger en steg-för-steg instruktion och lite allmänna tips för avfrostning. Jag har ett tillägg till kommentarerna när det gäller att snabba på processen. Man kan koka vatten och fylla en blomspruta, sedan sätta den på hård stråle och liksom ”skära” sönder isen i frysen. Det går snabbt och det är otroligt roligt att leka Terminator och låtsas att man skär stål med laserstråle. Eller nå’t. Nästan som härdsmälta. Fast tvärtom.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 Responses to “Den goda husmodern”

  1. Granit skriver:

    Jag brukar fläska på med hårtorken in i frysen. Blås på där det är som tjockast med is, så droppar det som bara den därinnealldeles strax. Också kul!

  2. thebe skriver:

    Ja, jag har faktiskt testat det också *hihihi*, men av någon anledning är ”skärandet med het vattenstråle” roligare. Bättre precision liksom! 🙂