Intelligensens upplösning

Nu har jag tänkt ut en ny pusselbit i detta med hur intelligensen fungerar. Personer som har hög intelligens har hög upplösning i sin tankeförmåga, de kan skilja saker och ting ifrån varann, de kan skilja på olika lila nyanser kan man säga, som i figuren nedan. Den som inte är så intelligent kan inte skilja de olika nyanserna ifrån varann förrän det blivit väldigt stor skillnad, som att färgen är blå eller röd. De ser och förstår helt enkelt inget däremellan. Olika lila nyanser tycker de är samma sak.

Intellingens

Ett exempel på denna upplösningsförmåga, eller ska vi säga bristen på den, är det här med att flasha tuttarna. Om man har taskig upplösning i sin tankeförmåga kan man t ex tycka att det är precis samma sak att flasha tuttarna på krogen som att amma offentligt. Om man har lite bättre upplösning i sin tankeförmåga, kan man förvisso tycka olika saker om dessa fenomen, men man inser i alla fall att det är milsvid skillnad mellan dem.

5 reaktion på “Intelligensens upplösning

  1. Adelsmärke eller inte är inte en egenskap som behandlas i denna pusselbit. Möjligen anar man mellan raderna, att frånvaron av intelligens inte är ett adelsmärke. Enligt min uppfattning. 🙂

    Fö anbefalles glimtar i ögat vid läsandet av just denna post. 😀

  2. Pingback: Åsas anteckningar » Blog Archive » Länkar

Kommentarer inaktiverade.