Pucko-invasion

TV, vare sig det är vanlig TV eller ännu värre webb-TV, är inte min grej. Vanlig TV kan jag tänka mig att kolla om det är någon bra film eller något intressant program. Men det är det ju sällan. Vad är det egentligen på TV en lördag kväll? Jag kollade just tablåerna för de kanaler vi har. Och konstaterar att det är ”musikunderhållning” av olika slag, samt mer oförblommerad ren Pucko-TV. På ettan har vi något som kallas Dansbandskampen, på trean Sing a long, fyran Stjärnor på is, femman Musikmaskinen, på sexan Whacked out Sports,och på Discovery, denna förrädarkanal som numera bara sänder en massa skitprogram, är det Smash Lab. Några filmer, komedier som passar en lördagskväll återfinns på några andra kanaler.

Någon dag i veckan är det förnedrings-TV, Idol. Ibland är det dokusåpor som Bönder som söker fruar och Singelmammor som vill bli icke-singlar, eller om de kanske bara tycker det är kul att vara med i TV. Jag läser Marcus Birros blogg, som han av förståeliga skäl lägger ner en tid. Han efterlyser debatt om tonen i det offentliga samtalet. På Bloggportalen har bloggandet om detta bråk mellan Birro och kvinnan jag inte tänker nämna vid namn toppat som bloggämne en tid. Den kvinnan tycks mer än lovligt icke-intelligent, men får uppenbarligen fortsatt förtroende hos TV-kanalen.  Jag förmodar att intelligens, eller empati, inte hör till kriterierna för det beslutet.

Alltihopa sammantaget får mig att bli fullständigt bedrövad. TV-kanalerna sänder program för zoombies som inte vill, eller kan, (jag hoppas på det första) tänka, de anställer folk som helt uppenbart saknar vitala förmågor, och människor ställer sig, via sina bloggar, på olika sidor i kampen Birro-kvinnan utan namn. De gör det utan att diskutera helheten, konsekvenserna, eller de stora dragen i denna kamp.

Men varifrån kommer allt detta, egentligen? Precis som vi har de politiker vi förtjänar, har vi väl de TV-program och de programledare vi förtjänar? Människor kollar på detta, diskuterar TV-programmen, ställer sig på den korkade kvinnans sida. Människor vill se detta på TV, de vill skvallra om detta, helt uppenbart! Ska de inte få det då? Om det är vad majoriteten vill?

Tonen i det offentliga samtalet … när det offentliga samtalet är som ett gigantiskt Se och Hört. Ett tag snodde rasisterna den svenska flaggan. Nu har puckona invaderat det offentliga samtalet. Finanskris och lågkonjunktur. Orsaker och verkan. Finkultur och lågkultur. Släng er i väggen. Ni har inte en chans mot puckona som invaderar media och slänger oförskämdheter och egna sanningar mot varann i sina mikrovärldar där de själva är gudar.

Horace Engdahl har mer än rätt, och det är rent bedrövligt.

Vulgär

2 Responses to “Pucko-invasion”

 1. Anders B Westin skriver:

  Än en gång Thebe har du skrivit mitt inlägg.
  Har du ett centra för Anders Westin uppfattningar i din hjärna.

  Själv har jag så gräsligt mycket med min firma just nu så jag har liksom lite dåligt med kraft.

  Då är det bra att ha ”tankesatelliter” ute i samhället.

 2. thebe skriver:

  *skrattar*, ja visst är det bra om fler håller ställningarna och står på barrikaderna! 🙂