Hunger och törst!

Alltså, jag sitter här med en kopp kaffe, nära till skafferiet. Förutom risoni finns det nog annat ätbart där, t ex valnötter som jag periodvis kan vräka i mig direkt från påsen. Det måste vara frågan om någon brist som behöver åtgärdas. Valnötamin-brist.

Valnötter

Men egentligen är jag inte hungrig och törstig på det sättet. Utan mer det att efter ett antal dagar hemma med sjuka barn, då enda utmaningen är att servera Alvedon och hostmedicin i lämpliga intervall, samt oändliga mängder kram och gos (med fara för det egna immunförsvaret), lider jag stor brist på något som mina stackars hjärnceller kan bita i. Jag gör mitt bästa med både server-optioner och css och så’nt, men … jag vill ha mer!

Valnötterna ser ut som små hjärnor … Vilket förklarar min svaghet för valnötter just nu. Valnötaminbrist kan nämligen botas antingen med Valnötter, eller med säg … kryptografi? Uppriktigt sagt är jag kanske inte just så himla intresserad av kryptografi och IT-säkerhet, men lite om slumptalsgenerering kan alltid vara skoj att slöläsa.

2 Responses to “Hunger och törst!”

  1. Håkan (hakke) skriver:

    Man brukar ju fundera över vilka naturliga variabler man kan använda för att trixa till valet av frö hos slumptalsgeneratorn, och därmed minska förutsägbarheten ytterligare. Jag har till exempel hört förslag som 3:e decimalen i lufttryck och temperatur. När jag ser bilden inser jag att valnötens kurvatur är en ett ypperligt frö för förvalda fröer i sammanhanget. Man borde alltså genast bygga in en skalad valnöt i varje dator. Snacka om AI!

  2. thebe skriver:

    Det är en innovation utan dess like! Ingen valnöt är den andra lik. Snacka om slumptalsserier, ingen är den andre lik …! 😮